Založ si blog

Štefan Hríb je zákon. A ostatní sú hlupáci?

Štefan Hríb sa znova snaží vyrobiť zo seba obeť.  Za pozvanie právoplatne odsúdených vrahov v kauze Cervanová v jeho relácii na RTVS mu chce Rada pre vysielanie a retransmisiu udeliť pokutu, on však spochybňuje morálnu autoritu úradníkov a pýta sa, či majú svedomie. Pán Hríb a vy ho máte?  Kto ste? Sudca? Sama spravodlivosť? Alebo zákon? Kto vám dal právo súdiť?  Je nekorektné, že za asistencie falošnej mediálnej solidarity sa snažíte manipulovať  mienkou ľudí a skresľujete fakty. A dokonca sa to usilujete dostať do polohy, že za tým môže byť snaha, aby sa vaša relácia vytratila z televízie. Skutočne trápne podozrenie z konšpirácie. Podobným spôsobom kedysi hral na city Vladimír Mečiar, iste si pamätáte, aj on sa rád pasoval do roly obete a trpel paranoiou, že mu chce niekto ublížiť.

Ale k veci. Keď odvysielal Štefan Hríb reláciu s právoplatne odsúdenými, akokoľvek môžu byť pre neho nevinní, odhovárali ma, aby som nereagoval. Vraj preto, že sa možno proti mne obráti verejná mienka, pretože mi to Hríb zráta akonáhle bude mať príležitosť (aj sa to stalo v jeho časopise). Odmietol som, pretože pri podobných pokusoch nikdy ticho nebudem. V normálnej spoločnosti nie je v poriadku, aby sme umožnili nadávať sudcom vo verejnoprávnej televízii.  A presnejšie, aby vrahovia v priamom prenose nadávali sudcom. To je jednoducho neprípustné. Štefan Hríb sa však celú dobu snaží vytvoriť dojem o objektívnosti relácie, keď tvrdí, že pozval sudcu aj prokurátora, ktorí samozrejme neprišli. No zrejme podceňuje ľudí, keď z nich takto chce robiť hlupákov. Neviem napríklad o tom, že by v Spojených štátoch  bežne pozývali odsúdených, aby sa sporili v televízii so sudcami, že sú nevinní. No to je jednoducho nonsens. Lebo ak si myslíte, že na Slovensku sme hlúpi a funguje to inak, tak potom si naozaj nabudúce zavolajte do relácie Karola Mella, Adamča a iných mafiánov, ktorí o sebe tiež tvrdia, že sú nevinní a je to voči nim celé zmanipulované.

Akýkoľvek názor môžete mať na  protagonistov kauzy Cervanová, sú pravoplatne odsúdení ako vrahovia a to sa teraz nedá obísť. Hríb sa pokúša spochybniť rozsudok aj tým, že o vine odsúdených rozhodol súd za komunistického režimu. Po revolúcii, v demokratickom režime pán Hríb súd rozhodoval znova a verdikt potvrdil aj po druhýkrát. Ide  o právoplatne odsúdených vrahov v dvoch režimoch, deti komunistických papalášov z ktorých jeden bol podmienečne prepustený na slobodu.

Ale to iste viete. De iure sú vinní a tak či chcete, alebo nie k nim treba aj pristupovať. Môžete pochybovať o rozsudku, to je v poriadku a pokojne to medializujte, robte to však napríklad vo vašom časopise, nepoužívajte na to verejnoprávnu televíziu.

Rada pre vysielanie a retransmisiu mala na reláciu rozdielny názor ako Štefan Hríb. Ten na svoju obranu vytiahol akúsi báchorku o tom, či sme v Kórejskej ľudovo demokratickej republike?  A len preto, že sa mu rozhodnutie nepáči. V KĽDR by si Štefan Hríb podobnú reláciu síce nemohol vôbec dovoliť, ale na druhej strane, keď sa nad tým zamyslím, manipulatívnosťou by za predstaviteľmi tejto krajiny možno nezaostával.

A keď už sme pri objektívnosti, moju kritiku relácie s odsúdeným v parlamente mi pán Hríb, podľa očakávaní , samozrejme nedaroval. Presnejšie jeden z jeho ,, nezaujatých“ kolegov si ma  podal v najbližšom vydaní Hríbovho časopisu, v komentári. Vyčítal  mi tam aj môjho dedka. A naozaj nekorektne pospájal, čo sa mu hodilo. Len vám zostala gloriola okolo hlavy. Tak presne takí ste vy objektívni pán Hríb. Pomstíte sa znova?

Teraz vám hrozí 50 – tisícová pokuta. Budete sa možno čudovať, ale neprajem vám ju. Bol by som však celkom rád, keby ste si uvedomili, že nemáte patent na rozum, hoci ste o tom asi presvedčený. Voláte po objektívnej pravde, no vtláčate ľuďom predovšetkým tú svoju. Pekné sviatky a v Novom roku viac zdravého úsudku a sebareflexie, pán Hríb.

Kauza Cervanová odhalila mediálnu mafiu a jej konšpiráciu. Vitajte na slušnom Slovensku!

23.05.2018

Bolo mi jasné, že môj včerajší status o odsúdených vrahoch študentky Cervanovej a ich obhajcoch z radov novinárov a vraj slušných ľudí vyvolá reakcie. No tí ktorí sa mali vyjadriť buď mlčia, alebo nevidia žiadny problém. Prečo ma to vôbec neprekvapuje? Lebo sám novinár Hanus totižto odhalil fungovanie mediálnej mafie (samozrejme s rešpektom k poctivým [...]

Toto je slušné Slovensko: Prezident sa zabáva s vrahmi, organizátori protestov pozývajú na tribúnu obhajcu zločincov, Hríba

22.05.2018

Chcem poďakovať investigatívnemu novinárovi Martinovi Hanusovi z redakcie postoj.sk, ktorý v týchto dňoch uvádza knihu o vražde študentky Ľudmily Cervanovej s názvom „Hra sa skončila“ za to, že napriek svojmu pôvodnému presvedčeniu o nevine odsúdených vrahov, poctivo hľadal fakty, ktoré mu nakoniec otvorili oči. Netrpezlivo čakám na nahrávku z výsluchu kľúčovej [...]

Ďakujeme Bratislavský kraj. Dôveru si chceme zaslúžiť

13.03.2012

Karty sú rozdané, no bol by som rád, aby sme neskončili pri suchom konštatovaní… Je po voľbách zvyknite si. Chcem sa poďakovať voličom z celého Slovenska, ale špeciálne obyvateľom Bratislavského kraja, s ktorými sme sa v uplynulých mesiacoch stretávali a podporili Smer. Vašou zásluhou sme dosiahli historicky najlepší výsledok. Smer podporilo v kraji 109 510 [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

glvac

Dobrý deň, som Martin Glváč, aj ja chcem tomu dať Smer(-:, píšem, keď ma niečo poteší a zaskočí a o dobrých a zlých rozhodnutiach pre Slovensko

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 78179x
Priemerná čítanosť článkov: 3554x

Autor blogu

Kategórie