Založ si blog

Radičovej vláda: Dvaja zaspatí, Sulík ako Fantozzi a Nemožná

Tie diaľnice sú výborné. Asi tak by som zhrnul názory, ktoré som si nedávno vypočul  od troch rôznych ľudí.  Politikom rozpadnutej pravicovej koalície by asi vyschlo v ústach. Kritizovali nás hlava – nehlava za Bratislavský hrad, národný štadión aj diaľnice a relatívne úspešne sa im darilo manipulovať verejnosť  proti Smeru.  Na to všetko si však dnes môžete urobiť svoj vlastný názor.  Vyskúšajte si na ,,vlastnej koži“ diaľnice, štadión a pozrite si na vlastné oči Bratislavský hrad. Čo si môžu pozrieť ľudia po urečnených politikoch zo zlepenca? Tak si to pripomeňme.

Pamätáte si ešte, keď ,, Superman“  Richard Sulík z pozície šéfa parlamentu kritizoval rekonštrukciu Bratislavského hradu? Možno si spomeniete, keď vám pripomeniem jeho nápad ušetriť na podlahových krytinách. Drevenú podlahu na hrade vtedy vymenil za linoleum.  ,, Superman“ zabudol na šetrenie pomerne rýchlo. Nedávno sme sa dozvedeli, že za knižnicu pre poslancov vyhodil 22 – tisíc eur. Hlavne, že sme ušetrili na Sulíkovej gume. A to pred voľbami 2010 kritizoval Sulík papalášov na bilbordoch.

Za to informačné brožúrky a letáky tie vedia robiť sulíkovci naozaj krásne. Aj pred voľbami v roku 2010 boli plné informácií, čísiel a na prvý pohľad sa zdá, že aj dobrých nápadov. Dôveryhodné brožúrky sú však len nástrojom ako ,, oblafnúť“ dôverčivých ľudí. Dôkazom je napríklad daňovo – odvodová reforma. Nebyť pádu Radičovej vlády podarilo by sa Sulíkovi jej presadením  oklamať živnostníkov. Paradoxne by im nepomohla, ale vytiahla by z ich z vreciek ešte viac peňazí. Nečudo , že živnostníci zostali zaskočení.

Majstrovsky si Radičovej vláda počínala v prázdnych rečiach a mediálnych bublinách.  Vlani  v októbri napríklad  premiérka Radičová vyhlásila ,,Konečne to prichádza. Našim občanom sa zvyšuje životná úroveň“.  Ak ste to však neobjavili vo svojej peňaženke ani u známych, zrejme u vás nastala chyba. Radičovej štatistika hovorí, že v druhom štvrťroku 2011 bolo lepšie. Bodaj by bolo. Ale skutočne bolo?

Životná úroveň sa mohla zvýšiť azda akurát poslancom a to vďaka ,,superekonómovi“ Sulíkovi a jeho pomýlenému systému zvyšovania platov ústavných činiteľov. Poslancom mal pridať viac než 600 eur. No jednoducho prejav úplnej nekompetentnosti. Ani sa nečudujem, že to Sulík radšej nekomentoval, tiež by som sa na jeho mieste hanbil.  Ak by v Taliansku nakrúcali pokračovanie slávneho ,,účtovníka“ Fantozziho, na Slovensku by sme mali horúceho kandidáta na hlavnú úlohu.

Vráťme sa však k prázdnym rečiam dosluhujúcej vlády. Začiatkom januára 2011 zvýšil Radičovej kabinet DPH z 19 na 20 percent. Možno ste už na to zabudli, ale ľuďom po zvýšení dane sľúbili, že ju časom vrátia na pôvodných  19 percent. Všetko je ale inak. Po marcových voľbách chcú DPH ešte zvýšiť. Vyznať sa v tejto vláde je umenie. Človek musí byť v strehu, aby ho neokabátili.

Po štyroch rokoch vlády Smeru sa na Slovensku vozíme na nových diaľniciach. Kto ich skúsi netreba ho presviedčať o výhodách ich výstavby. Viac než ročné fungovanie ministra dopravy Jána Figeľa bolo pre Slovensko, bohužiaľ stratou času. Výstavba sa zastavila, spomalila, len niekde dokončujú, čo začal Smer. Hovorí sa, kto nič nerobí, nič nepokazí. Možno si to povedal aj Ján Figeľ, keď videl, že Smer za výstavbu kritizovali.

Verím, že z čítania tohto blogu nebudete tak unavený, ako napríklad vicepremiér Rudolf Chmel  v tejto vláde. No po pravde neviem, či si počas vládnutia pospal  viac on, alebo minister školstva Eugen Jurzyca, ktorý na kritiku jeho nečinnosti, po  roku vládnutia povedal: „V prvom roku sme sa sústredili na popis problémov, prípravu konkrétnych riešení a ďalších krokov potrebných na ich realizáciu.“  Za rok sme v školstve nepohli. Jurzcycovi sa  nepodarilo rozhýbať.

V rečnení by táto vláda ťažko hľadala konkurenciu.

Kauza Cervanová odhalila mediálnu mafiu a jej konšpiráciu. Vitajte na slušnom Slovensku!

23.05.2018

Bolo mi jasné, že môj včerajší status o odsúdených vrahoch študentky Cervanovej a ich obhajcoch z radov novinárov a vraj slušných ľudí vyvolá reakcie. No tí ktorí sa mali vyjadriť buď mlčia, alebo nevidia žiadny problém. Prečo ma to vôbec neprekvapuje? Lebo sám novinár Hanus totižto odhalil fungovanie mediálnej mafie (samozrejme s rešpektom k poctivým [...]

Toto je slušné Slovensko: Prezident sa zabáva s vrahmi, organizátori protestov pozývajú na tribúnu obhajcu zločincov, Hríba

22.05.2018

Chcem poďakovať investigatívnemu novinárovi Martinovi Hanusovi z redakcie postoj.sk, ktorý v týchto dňoch uvádza knihu o vražde študentky Ľudmily Cervanovej s názvom „Hra sa skončila“ za to, že napriek svojmu pôvodnému presvedčeniu o nevine odsúdených vrahov, poctivo hľadal fakty, ktoré mu nakoniec otvorili oči. Netrpezlivo čakám na nahrávku z výsluchu kľúčovej [...]

Ďakujeme Bratislavský kraj. Dôveru si chceme zaslúžiť

13.03.2012

Karty sú rozdané, no bol by som rád, aby sme neskončili pri suchom konštatovaní… Je po voľbách zvyknite si. Chcem sa poďakovať voličom z celého Slovenska, ale špeciálne obyvateľom Bratislavského kraja, s ktorými sme sa v uplynulých mesiacoch stretávali a podporili Smer. Vašou zásluhou sme dosiahli historicky najlepší výsledok. Smer podporilo v kraji 109 510 [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

glvac

Dobrý deň, som Martin Glváč, aj ja chcem tomu dať Smer(-:, píšem, keď ma niečo poteší a zaskočí a o dobrých a zlých rozhodnutiach pre Slovensko

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 78428x
Priemerná čítanosť článkov: 3565x

Autor blogu

Kategórie