Založ si blog

Spišiak nekonal v Gorile, nevyšetril Valka, ale ide mu to na 106%

Donedávna som si myslel, že nadľudské výkony sú možné najmä v akčných filmoch. Rád si ich pozriem, no okrem napätia sa na nich aj nasmejem, keď vidím ako hlavný hrdina prežije výbuch semtexu, alebo vydrží nedýchať pod vodou aj 20 minút. No už sa nesmejem. Videl som totiž bilancovanie policajného šéfa Jaroslava Spišiaka. Akčné filmy sa môžu schovať. Vlani v októbri sa Spišiak pochválil, že splnil ciele na 105 percent a pred pár dňami to ešte vylepšil, úspešnosť je viac než 106 percent. Je tu však niekoľko ale.

Iste, drobná kriminalita – napríklad 50 eurový úplatok, či prichytený užívateľ marihuany je vďačnou témou tlačovej konferencie, ale tento Spišiakov príbeh o akčnom hrdinovi má niekoľko zádrheľov.  Náš hrdina ani len nezakopol o takú kauzu akou je Gorila. Rok a pol si ju Spišiak nevšímal. A odkedy sa objavila v médiách ostáva v úzadí. A vôbec sa za svoju nečinnosť nehanbí,  veď sa chváli, že mu to ide na 106 %. Za svoj jediný prešľap považuje len nedovolené prekročenie rýchlosti. Gorilu nie.

Akční hrdinovia však mali vždy obrovské sebavedomie. No v tomto prípade je  skutočným akčným hrdinom novinár Tom Nicholson, ktorý za sebou nemal silové zložky a donucovaní aparát a upozorňoval na korupciu v tejto krajine. A neprestal ani keď ho nikto nepočúval, ani Spišiak. A aby na to verejnosť rýchlo zabudla informuje policajný prezident o svojich úspechoch. Hoci mal ponúknuť funkciu.

Od vraždy právnika Ernesta Valka uplynulo už 15 mesiacov. V júli 2011, po deviatich mesiacoch, oznámil minister vnútra Daniel Lipšic, že polícia sa pri Valkovi posúva, v auguste Spišiak povedal, že vyšetrovanie pokročilo. Nič viac. Nepoznáme vraha, nevieme čo sa stalo a prečo sa to stalo. Jaroslav Spišiak však s pokojným svedomím príde aj s Danielom Lipšicom pred novinárov a pochvália sa, že vlani polícia objasnila  74 percent vrážd. A čo je s Valkom páni?

Nezmenilo sa nič ani v prípade Oskara Dobrovodského z Malaciek. 36 Rómov naďalej šikanuje jeho a celú jeho rodinu. Spišiak doteraz slušným občanom nepomohol. O tejto neschopnosti a neprávosti však tlačovku neurobí. Štát nevie ochrániť slušných a potrestať grázlov, ale príbeh policajného šéfa  je o inom.

A mohli by sme pokračovať. Nevieme čo je s piťovcami, čo s emisiami.  Neustále vystupovanie Daniela Lipšica ku kauze Gorila je nielen jeho osobnou účelovou propagandou, ale zároveň  prekrývaním jeho a Spišiakových neúspechov. Napokon aj premiérka povedala, že Lipšic to s vlastnou medializáciou tejto kauzy preháňa.

To čo sme nedávno videli, tú samochválu, za objektívny odpočet považovať nemôžeme. Jaroslav Spišiak by mal pred odchodom urobiť reálny odpočet a oznámiť, ako ďaleko sa dostali v kauzách, ktoré rezonovali aj vražde Valka, ako čo bude ďalej so zadržanými piťovcami, ako ďaleko je kauza Osrblie, do ktorej bol zapletený Úrad vlády Ivety Radičovej. Aby po voľbách Spišiak nemohol aj s Danielom Lipšicom tvrdiť, že nový minister, prokuratúra, alebo súdy pokazili ich prácu. Tí budú musieť „variť“ zo spisov, ktoré títo „Colombovci“ po sebe zanechali.  Poznáme Daniela Lipšica. Ten má mediálne divadlo a obviňovanie vo zvyku. Menej je niekedy viac páni. To som nepovedal ja, ale Iveta Radičová na vašu adresu.

Kauza Cervanová odhalila mediálnu mafiu a jej konšpiráciu. Vitajte na slušnom Slovensku!

23.05.2018

Bolo mi jasné, že môj včerajší status o odsúdených vrahoch študentky Cervanovej a ich obhajcoch z radov novinárov a vraj slušných ľudí vyvolá reakcie. No tí ktorí sa mali vyjadriť buď mlčia, alebo nevidia žiadny problém. Prečo ma to vôbec neprekvapuje? Lebo sám novinár Hanus totižto odhalil fungovanie mediálnej mafie (samozrejme s rešpektom k poctivým [...]

Toto je slušné Slovensko: Prezident sa zabáva s vrahmi, organizátori protestov pozývajú na tribúnu obhajcu zločincov, Hríba

22.05.2018

Chcem poďakovať investigatívnemu novinárovi Martinovi Hanusovi z redakcie postoj.sk, ktorý v týchto dňoch uvádza knihu o vražde študentky Ľudmily Cervanovej s názvom „Hra sa skončila“ za to, že napriek svojmu pôvodnému presvedčeniu o nevine odsúdených vrahov, poctivo hľadal fakty, ktoré mu nakoniec otvorili oči. Netrpezlivo čakám na nahrávku z výsluchu kľúčovej [...]

Ďakujeme Bratislavský kraj. Dôveru si chceme zaslúžiť

13.03.2012

Karty sú rozdané, no bol by som rád, aby sme neskončili pri suchom konštatovaní… Je po voľbách zvyknite si. Chcem sa poďakovať voličom z celého Slovenska, ale špeciálne obyvateľom Bratislavského kraja, s ktorými sme sa v uplynulých mesiacoch stretávali a podporili Smer. Vašou zásluhou sme dosiahli historicky najlepší výsledok. Smer podporilo v kraji 109 510 [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

glvac

Dobrý deň, som Martin Glváč, aj ja chcem tomu dať Smer(-:, píšem, keď ma niečo poteší a zaskočí a o dobrých a zlých rozhodnutiach pre Slovensko

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 78863x
Priemerná čítanosť článkov: 3585x

Autor blogu

Kategórie