Založ si blog

Slovensku hrozí: Zlepenec 2012

Samo – pád vlády Ivety Radičovej bol len vrcholom neschopnosti vládnuť. Pravicový zlepenec (4 strany + 2 frakcie + individuálni poslanci) bol programovo, odborne i personálne nepripravený vládnuť už v roku 2010, keď sa dostal k moci. Potom sme mali možnosť sledovať v priamom prenose vládnutie metódou pokus – omyl, hádky, intrigy, škandály a kauzy. Vládnuci politici sa úplne zahľadeli do seba.

Výsledkom slabej vlády je rastúca nezamestnanosť a strata istôt občanov, že štát dokáže zmierniť dopady hospodárskej krízy aspoň na tých najzraniteľnejších – mladých ľudí a seniorov. A to už nehovorím o očakávaniach podnikateľov na zlepšenie podnikateľského prostredia, na zvýšenie vymáhateľnosti práva, zlepšenie úrovne zdravotníctva, sociálnych služieb, školstva, či efektivity práce polície. Veľké plány boli prezentované pred objektívmi kamier, dnes už nikto z ministrov nezvolá tlačovku a nepovie prečo vlastne skoro nič nesplnil….

Deštrukcia pravicovej vlády na téme euroval priniesla veľmi tvrdú rétoriku medzi jednotlivými pravicovými stranami. Poobviňovali sa navzájom, vynadali si do neschopných, neskúsených, presluhujúcich, skorumpovaných a neviem ešte akých. A najmä si už nevedeli predstaviť ďalšiu spoluprácu. Dokonca ju kategoricky vylúčili!

Potom prišla Gorila, Sasanka a rôzne prieskumy verejnej mienky, ktoré ukázali realitu, že pravica radikálne stráca dôveru občanov. Ľuďom sa otvorili oči. A to vyvolalo v mnohých pravicových politikoch doslova existenčnú triašku. Nevedia si oni už predstaviť reálny život bežného občana a preto sa chcú pri moci udržať stoj čo stoj. A vymýšľajú rôzne finty. Žitňanskú Dzurinda vystrčí ako živý terč pred seba, Mikloš sa po fiasku na daňových úradoch naoko zriekne svojho kamaráta Mikulčíka, Sulík ľutuje stretnutia s Kočnerom a to, že chcel povaliť Radičovú a nahradiť ju práve Miklošom.

Určite sa ešte dočkáme ďalších falošných krokov, ktoré majú pomýliť voliča a dať vlkovi tvár baránka. A s blížiacimi voľbami sa nám aj mení rétorika pravicových strán, v strachu o seba už nevylučujú vzájomnú spoluprácu. Dokonca ju považujú za to najlepšie pre Slovensko. Aká arogancia a pýcha!

Naozaj si myslím, že po voľbách sa pravica za každých okolností pokúsi zostaviť vládu. 
V tomto je Mikuláš Dzurinda majster – ani raz nevyhral voľby a trikrát zostavoval vládu. Bola by to nová verzia zlepenca. Aj keby to mala byť koalícia 6 strán a iks-frakcií. Bez ohľadu na občanov, bez ohľadu na Slovensko. Len aby sa za každú cenu udržali pri moci. Preto bude 10. marca dôležitý každý jeden hlas.

Kauza Cervanová odhalila mediálnu mafiu a jej konšpiráciu. Vitajte na slušnom Slovensku!

23.05.2018

Bolo mi jasné, že môj včerajší status o odsúdených vrahoch študentky Cervanovej a ich obhajcoch z radov novinárov a vraj slušných ľudí vyvolá reakcie. No tí ktorí sa mali vyjadriť buď mlčia, alebo nevidia žiadny problém. Prečo ma to vôbec neprekvapuje? Lebo sám novinár Hanus totižto odhalil fungovanie mediálnej mafie (samozrejme s rešpektom k poctivým [...]

Toto je slušné Slovensko: Prezident sa zabáva s vrahmi, organizátori protestov pozývajú na tribúnu obhajcu zločincov, Hríba

22.05.2018

Chcem poďakovať investigatívnemu novinárovi Martinovi Hanusovi z redakcie postoj.sk, ktorý v týchto dňoch uvádza knihu o vražde študentky Ľudmily Cervanovej s názvom „Hra sa skončila“ za to, že napriek svojmu pôvodnému presvedčeniu o nevine odsúdených vrahov, poctivo hľadal fakty, ktoré mu nakoniec otvorili oči. Netrpezlivo čakám na nahrávku z výsluchu kľúčovej [...]

Ďakujeme Bratislavský kraj. Dôveru si chceme zaslúžiť

13.03.2012

Karty sú rozdané, no bol by som rád, aby sme neskončili pri suchom konštatovaní… Je po voľbách zvyknite si. Chcem sa poďakovať voličom z celého Slovenska, ale špeciálne obyvateľom Bratislavského kraja, s ktorými sme sa v uplynulých mesiacoch stretávali a podporili Smer. Vašou zásluhou sme dosiahli historicky najlepší výsledok. Smer podporilo v kraji 109 510 [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 07:54

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

glvac

Dobrý deň, som Martin Glváč, aj ja chcem tomu dať Smer(-:, píšem, keď ma niečo poteší a zaskočí a o dobrých a zlých rozhodnutiach pre Slovensko

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 78769x
Priemerná čítanosť článkov: 3580x

Autor blogu

Kategórie