Lipšic odchodom z politiky vystrašil pápeža

26. novembra 2011, glvac, Nezaradené

Zamestnanci bratislavského Volkswagenu sabotujú výrobu, policajti s vojakmi vyzliekli uniformy, kráľovná Alžbeta II. spustila vlajky na pol žrde a v obchodnom dome Harrods zhasli polovicu žiaroviek, keď sa dopočuli o odchode Daniela Lipšica z politiky, ak sa nezmení kandidátka KDH.

Znie to absurdne, viem. Prehnal som to zámerne. Je to totiž rovnako absurdné, ako Lipšicova predstava, že sa mu takýmto hrozením podarí vystrašiť vedenie, členskú základňu a voličov KDH. Nestane sa totiž nič, ak by aj odišiel.  A KDH by to nijako nepoznačilo. Je to len predstava a hra jedného nespokojného, nezdravo ambiciózneho a egoistického politika, ktorý preceňuje svoju dôležitosť.

Svojho času boli svojou ,,slávou“ zaslepení aj Vladimír Palko a František Mikloško  – niekdajšie hviezdy KDH. Tiež hrozili a strašili. A ako dopadli? Na politickom smetisku. A KDH malo bez nich, vo voľbách v roku 2010 lepší výsledok, skoro o 25 tisíc hlasov, ako v roku 2006. Prečo si teda Lipšic myslí, že kádehákov vystraší ultimátami. Na základe, čoho mu tak stúpla do hlavy sláva?

Hádam nie preto, že chodí s posilnenou ochrankou. Prepáčte pán minister, ale keby som nedokázal ochrániť slušných ľudí, tak ako ste to doteraz neurobili napríklad v Malackách na Družstevnej ulici ( útoky Rómov na rodinu Dobrovodských) necítil by som sa výnimočne. Ak odídete nezrúti sa svet, nenastane potopa a neublíži to ani KDH, hoci by ste si to zrejme priali.

Nestaráme sa do kandidátky iných strán, ani KDH. A rovnako očakávame, že sa iné strany nebudú starať do tej našej. Nikto by nemal nikoho nálepkovať a určovať, kto je dobrý a kto zlý. Ako to robí práve Daniel Lipšic.