Založ si blog

Nevedko Uhliarik

Pred  vyše dvoma mesiacmi nás minister Uhliarik ubezpečoval, že ak by zo zdravotníctva odišlo 2400 lekárov, má alternatívne riešenie. ,,Pripravujeme sa na všetky alternatívy, keď bude správny čas, budeme verejnosť informovať, dnes by to bolo predčasné,“ povedal minister 29. septembra. Priznám sa spoliehal som sa na jeho recept.

Možno si pomyslíte, že ma ako opozičného politika teší, ako sa Uhliarik smaží v problémoch, no dnešný stav ma neteší, pretože na neho doplatia pacienti. Právom sa môžeme cítiť podvedení. Po dvoch mesiacoch totiž spomínané alternatívne riešenie ministra Uhliarika neexistuje. Máme tu núdzový stav v 15 nemocniciach. Ak si takto predstavuje alternatívne riešenie, postavené len na veľkohubých rečiach, je to neférové voči pacientom.

Môžete oponovať, povedať, veď Uhliarik konal, zvýšil platy, ani transformácia nemocníc sa vďaka pádu Radičovej vlády nekoná. Ale musím sa vrátiť celkom na začiatok. Nepočítal s tým, že ho lekári vysmejú a klamal o akomsi riešení, žiadne však pripravené nemal. A tak vlastnou vinou dostal do pasce nielen seba ale aj pacientov. Nejdem vôbec obhajovať lekárov, pretože sa už sám strácam v ich požiadavkách, čo vlastne chcú. A určite som si alternatívne riešenie nepredstavoval tak, že zvýši celoplošne lekárske platy o 700 eur, keď na ne štát nemá.

Ak vyjdem lekárom v ústrety, mal by som myslieť minimálne o jeden krok vpred, aby nikto nezametal s pacientami ako sa mu zachce. A to sa bohužiaľ práve teraz deje pán minister. Pretože nemáte alternatívne riešenie. Riadite vôbec rezort zdravotníctva, alebo sa len prizeráte, ako pozorovateľ?

 

 

Kauza Cervanová odhalila mediálnu mafiu a jej konšpiráciu. Vitajte na slušnom Slovensku!

23.05.2018

Bolo mi jasné, že môj včerajší status o odsúdených vrahoch študentky Cervanovej a ich obhajcoch z radov novinárov a vraj slušných ľudí vyvolá reakcie. No tí ktorí sa mali vyjadriť buď mlčia, alebo nevidia žiadny problém. Prečo ma to vôbec neprekvapuje? Lebo sám novinár Hanus totižto odhalil fungovanie mediálnej mafie (samozrejme s rešpektom k poctivým [...]

Toto je slušné Slovensko: Prezident sa zabáva s vrahmi, organizátori protestov pozývajú na tribúnu obhajcu zločincov, Hríba

22.05.2018

Chcem poďakovať investigatívnemu novinárovi Martinovi Hanusovi z redakcie postoj.sk, ktorý v týchto dňoch uvádza knihu o vražde študentky Ľudmily Cervanovej s názvom „Hra sa skončila“ za to, že napriek svojmu pôvodnému presvedčeniu o nevine odsúdených vrahov, poctivo hľadal fakty, ktoré mu nakoniec otvorili oči. Netrpezlivo čakám na nahrávku z výsluchu kľúčovej [...]

Ďakujeme Bratislavský kraj. Dôveru si chceme zaslúžiť

13.03.2012

Karty sú rozdané, no bol by som rád, aby sme neskončili pri suchom konštatovaní… Je po voľbách zvyknite si. Chcem sa poďakovať voličom z celého Slovenska, ale špeciálne obyvateľom Bratislavského kraja, s ktorými sme sa v uplynulých mesiacoch stretávali a podporili Smer. Vašou zásluhou sme dosiahli historicky najlepší výsledok. Smer podporilo v kraji 109 510 [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

glvac

Dobrý deň, som Martin Glváč, aj ja chcem tomu dať Smer(-:, píšem, keď ma niečo poteší a zaskočí a o dobrých a zlých rozhodnutiach pre Slovensko

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 78429x
Priemerná čítanosť článkov: 3565x

Autor blogu

Kategórie