Založ si blog

Desatoro pravičiara

Zostavil som desatoro pravičiara. Dovolil som si tak urobiť po niekoľko mesačnom blogovaní a čítaní príspevkov diskutujúcich. Desatoro odráža v zjednodušenej podobe absurdnosť často sa opakujúcich argumentov.

 

1.Len pravičiar má pravdu. Keď sociálny demokrat povie, že treba zaviesť bankovú daň je to debil. Keď to povie Mikloš, je to geniálny nápad.

 

2.Len pravicový politik (Sulík) môže kázať o morálke a súdiť kto je dobrý a zlý. Keď sa stretáva s osobou z mafiánskych zoznamov, hovorí s ňou o korupcii, neoznámi to orgánom činným v trestnom konaní a dopustí sa trestného činu, pravičiar nevidí, nepočuje. Aj tak za všetko môže Fico.

 

3. Len pravičiar (Lipšic)  bojuje s kriminalitou. Že nikto nesedí za emisie? Že nepoznáme vraha Ernesta Valka? Že ignoroval kauzu Gorila? Že nedokáže ochrániť slušnú rodinu pred neprispôsobivými  Rómami? No a čo, že bojuje len rečami. Za kriminalitu môžu aj tak sociálni demokrati.

 

4. Pravičiar je vždy menšia sviňa než sociálny demokrat. Aj keď berie úplatky a provízie za privatizáciu štátnych podnikov, aj keď si „pakuje“ vrecká a ľudia z toho nič nemajú, no a čo, aj tak je najhorší Fico, veď pije coca – colu.

 

5. Pravičiar je zárukou, že ľudia sa majú a budú mať lepšie . Väčšia solidarita bohatých so slabšími je sociálnodemokratická somarina. Radšej zvýšme DPH, to je systémové opatrenie. Štatisticky to prinesie lepšie čísla. No a čo, že 590 tisíc ľudí má penzie do 385 eur, 786 492 ľudí nemá vyšší dôchodok ako 445 eur a 71 % ľudí nezarobí viac ako 850 eur v hrubom. Veď bohatí by zvýšenie daní neprežili a chudobní sú zvyknutí. To dá logiku. Pravičiar môže hovoriť o zvyšovaní zdanenia a odvodov, ale to je niečo celkom iné ako keď to hovoria sociálni demokrati.

 

6. Odborník na diaľnice nie je Robert Fico ani Ľubomír Vážny, ale ten kto o nich len rozpráva a doteraz nič nepostavil ( J. Figeľ). Pravicová vláda je dokonca šikovnejšia aj keď za Fica sa eurofondy čerpali lepšie a efektívnejšie.

 

7. Slovo zodpovednosť patrí pravici. Len pravicové strany môžu hovoriť o zodpovednosti, len oni sú zodpovedné. A zodpovední sú tí, ktorí rozbili v októbri 2011 koalíciu. To dá rozum.

 

8. Len pravicový politik môže kričať, aby chytili zlodeja. Keď ho chytia pri špinavostiach (Sulík, Mikloš, Dzurinda) nič sa nedeje, zostáva lídrom. Veď požiadal voličov, aby mu vo voľbách vystavili vysvedčenie. To je gesto štátnika.  Oveľa závažnejšie je piť colu. To je nehoráznosť.

 

9. Keď Smer tvrdí, že privatizácia je zlodejina, je proti privatizácii, proti ziskom zdravotných poisťovní, to sú len socialistické výplody. Keď sa zistí korupcia pri privatizácii, vyplácanie provízií (pravičiarom), kupčenie s hlasmi poslancov, rozkrádanie štátneho majetku, sú to len pravicové turbulencie.  Svine sú sociálni demokrati. Tí kradnú.

 

10. Len Smer je synonymom korupcie a zlodejiny. Pravičiari bojujú za spravodlivosť a proti korupcii. No a čo, že kradnú ako straky, že dostali mestské byty  (Mikloš, Žitňanská) a berú provízie.  Podstatné je, že už roky v tejto krajine prijímajú antikorupčnú legislatívu. Za ktorú sa skrývajú.

P.S.  Čestne prehlasujem, že tento blog nekorigoval nikto z mafiánskych zoznamov, ako sa to stalo Richardovi Sulíkovi.

Kauza Cervanová odhalila mediálnu mafiu a jej konšpiráciu. Vitajte na slušnom Slovensku!

23.05.2018

Bolo mi jasné, že môj včerajší status o odsúdených vrahoch študentky Cervanovej a ich obhajcoch z radov novinárov a vraj slušných ľudí vyvolá reakcie. No tí ktorí sa mali vyjadriť buď mlčia, alebo nevidia žiadny problém. Prečo ma to vôbec neprekvapuje? Lebo sám novinár Hanus totižto odhalil fungovanie mediálnej mafie (samozrejme s rešpektom k poctivým [...]

Toto je slušné Slovensko: Prezident sa zabáva s vrahmi, organizátori protestov pozývajú na tribúnu obhajcu zločincov, Hríba

22.05.2018

Chcem poďakovať investigatívnemu novinárovi Martinovi Hanusovi z redakcie postoj.sk, ktorý v týchto dňoch uvádza knihu o vražde študentky Ľudmily Cervanovej s názvom „Hra sa skončila“ za to, že napriek svojmu pôvodnému presvedčeniu o nevine odsúdených vrahov, poctivo hľadal fakty, ktoré mu nakoniec otvorili oči. Netrpezlivo čakám na nahrávku z výsluchu kľúčovej [...]

Ďakujeme Bratislavský kraj. Dôveru si chceme zaslúžiť

13.03.2012

Karty sú rozdané, no bol by som rád, aby sme neskončili pri suchom konštatovaní… Je po voľbách zvyknite si. Chcem sa poďakovať voličom z celého Slovenska, ale špeciálne obyvateľom Bratislavského kraja, s ktorými sme sa v uplynulých mesiacoch stretávali a podporili Smer. Vašou zásluhou sme dosiahli historicky najlepší výsledok. Smer podporilo v kraji 109 510 [...]

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

glvac

Dobrý deň, som Martin Glváč, aj ja chcem tomu dať Smer(-:, píšem, keď ma niečo poteší a zaskočí a o dobrých a zlých rozhodnutiach pre Slovensko

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 78873x
Priemerná čítanosť článkov: 3585x

Autor blogu

Kategórie